Kuşların cinsiyet ayrımı nasıl yapılır

Kuşların cinsiyet ayrımı birçok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Bu durumu engellemek için sizinle bazı faydalı bilgiler vereceğim. Bu bilgiler yardımıyla artık siz de cinsiyet ayrımını kolay bir şekilde anlayabileceksiniz.

Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor ki kuşlar ilk 5 ay içinde cinsiyetini belli etmezler. Beş aydan sonra ancak cinsiyetini net bir şekilde anlayabilirsiniz. Nedeni ise kuşların insanlar gibi bir genetikal üreme organının bulunmamasıdır. Şimdi gelin sırasıyla cinsiyet ayrımı nasıl yapılır öğrenelim.

Burun yapısı 

Kuşların burun yapısı cinsiyet ayrımında en önemli noktadır. Eğer kuşunuzun burun yapısında beyazlık var ise kuşunuz %90 dişidir. Eğer kuşunuzun burun yapısında mor veya maviye tonlarında renk oluşmuş ise o kuşunuz da %90 erkektir. Ancak bazı kuşlar dişi gibi görünebilir bunun için de bir diğer yol bulunmaktadır. Ancak bu ihtimalin oldukça düşük olduğu nedeniyle sizin aklınızı karıştırmak istemiyoruz. 

Sizinle yukarıda paylaştığımız bilgiler sayesinde sizde kuşunuzun cinsiyetini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi bu sizinle paylaştığımız bilgiler %100 ihtimali olmayan bilgiler. Ancak kesinliği oldukça yüksek. Genellikle kuşlar bu tür yöntemler ile ayırt edilebiliyor. Aksi taktirede DNA testi yaptırmak mecburiyetinde kalabilirsiniz. 

Bu yazımızı faydalı bulduysanız arkadaşlarınızla paylaşmayı sakın unutmayın!!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En faydalı Muhabbet kuşu mama tarifi

Kuşlar için akıllı yemlik